5 Tipuri de exercitii cu Kettlebell-ul pentru un fizic de invidiat!

EXERCITII CU KETTLEBELL-UL

Atunci cand alegi sa mergi la sala de fitness in detrimentul unei clase de aerobic, trebuie sa iti stabilesti dinainte ce grupe de muschi ai vrea sa lucrezi si la fel de important, de ce mijloace te vei folosi pentru a-i tonifia.

Kettlebellul poate fi una dintre multiplele optiuni puse la dispozitie in sala noastra de fitness. Exercitiile realizate cu acest element combina antrenamentul cardio cu cel de forta, pentru a beneficia de o ardere a caloriilor intr-un timp record. Studiile de specialitate ale americanilor au dovedit faptul ca o persoana normala arde aproximativ 400 de calorii exersand 20 de minute cu kettlebellul. Si mai important, acestia au realizat ca acest tip de miscare facuta in mod regulat reduce semnificativ durerile de spate, gat si umeri prin intarirea muschilor din zonele respective.

Pentru un antrenament corect, iti sugeram 5 tipuri de exercitii ce lucreaza mai multe grupe musculare. Te asteptam in sala de fitness Viva Sport. Daca ai dificultati, apeleaza cu incredere la unul dintre instructorii nostri.

1. Russian Kettlebell Swing

Grupe musculare : coapse, glutei, lomabri, dorsali, deltoizi
Nivel : Incepator
Executie : Cu picioarele departate, ridicam incarcatura pana la nivelul umerilor cu bratele intinse. O data creat balansul ne aplecam si lasam Kettlebell-ul sa treaca printre picioare, apoi revenim la pozitia initiala.

kettlebel_1

2.Ramat cu doua brate cu Kettlebell-ul

Grupe musculare : lombari, dorsali, brate, deltoizi
Nivel: incepator-intermediar
Executie: Din aplecat, cu spatele drept si privirea in fata, intidem si apoi tragem bratele pe langa trunchi, mentinand o secunta contractia maxima.

kettlebel_1

3. Genuflexiune Goblet cu Kettlebell-ul

Grupe musculare : coapse, glutei, dorsali
Nivel: intermediar
Executie : Cu picioarele departate la nivelul umerilor si varfurile in exterior, coboram sezuta spre sol mentinand incarcatura in permanta langa trunchi.

kettlebel_1

4.Russian Twist cu Kettlebell-ul

Grupe musculare : abdomen, oblici
Nivel: intermediar
Executie: Din sezuta cu picioarele usor flexate, trecem Kettlebell-ul de parte si de alta a trunchiului mentinanad in permanenta tensiunea in abdomen.Pentru a creste dificultatea exercitiului putem ridica picioarele de pe sol.

kettlebel_1

5. Indreptari cu Kettlebell-ul

Grupe musculare : abdomen, oblici
Nivel: avansat
Executie: Din stand cu picioarele departate la nivelul umerilor, ne aplecam pana ce incarcatura atinge solul. Spatele este drept si privirea in permaneta n fata. Se revine la pozitia initiala unde se mentine 1 secunda.

kettlebel_1