Pilates

Una dintre cele mai cunoscute şi folosite tehnici de modelare şi întreţinere corporală este reprezentată de exerciţiile Pilates. Aceasta a fost inventată de culturistul de origine germană, Joseph Pilates, născut în 1883.

Pilates

Este un antrenament modern de modelare armonioasa sigura si in asentiment cu majoritatea persoanelor care prezinta diferite probleme ale coloanei si nu numai.

In principiu este un antrenament static de tonifiere a musculaturii, avand exercitii adaptabile pentru incepatori, intermediari si avansati.

Principalele scopuri ale clasei de Pilates sunt îmbunătățirea flexibilității, creșterea forței musculare, îmbunătățirea posturii și echilibrului, dezvoltarea controlului și coordonării corpului, precum și creșterea conștientizării și a conexiunii minte-corp. Pilates-ul se concentrează pe mișcări fluide și controlate, adesea folosind accesorii sau doar greutatea corpului, pentru a lucra toate grupurile musculare într-un mod echilibrat. Aceasta poate fi o modalitate excelentă de a întări mușchii de bază, de a îmbunătăți postura și de a reduce riscul de leziuni. De asemenea, poate fi adaptat pentru a se potrivi oricărui nivel de fitness, de la începători la avansați.

Ritmul exercitiilor este lent fara a aduce pulsul la valori crescute.

Pilates-ul poate fi considerata si o clasa de recuperare post traumatica, exercitiile fiind asemanatoare sau chiar aceleasi cu cele folosite de kinetoterapeuti.

Nu este nevoie de un echipament special pentru a participa la aceasta clasa. In principiu ai nevoie de o tinuta sport, incaltaminte curata de schimb si obligatoriu de prosop.

Cine poate practica Pilates-ul?

Oricine poate practica acest tip de clasa de group fitness (aerobic) indiferent de nivelul de pregatire fizica.

Care sunt beneficiile?

  • se lucreaza foarte bine muschii stabilizatori
  • se tonifieaza in profunzime musculatura
  • se imbunatateste modilitatea articulatiilor
  • se imbunatateste capacitatea pulmonara
  • se tonifieaza intregul organism (se efectueaza exercitii pentru toate grupele musculare)
  • creste oxigenarea creerului, avand ca urmare dezvoltarea puterii de concentrare

Pentru a participa la aceste clase nu este nevoie de programare. Accesul se face pe baza abonamentului de aerobic.

Va rugam sa consultati lista de tarife.

Un nou tip de antrenament: PILATES REFORMER!

TARIFE!

ALEGE ABONAMENTUL POTRIVIT

Detalii

#pilates