Street Dance

Street dance-ul ca şi formă de exprimare prin dans, a apărut la începutul anilor ’70 în SUA, pe coasta de vest prin Locking şi Popping, iar pe coasta de est, pe străzile Bronx-ului din New York prin Breakin’ ( Hip-Hop). El s-a manifestat ca o alternativă a tinerilor ce făceau parte dintr-o categorie socială dezavantajată de a-şi exprima nemulţumirile şi de a-şi trăi adolescenţa.

În timp, street dance-ul s-a transformat într-un mod de viaţă şi într-o cultură, stilurile dezvoltându-se continuu, fenomenul luând amploare în toată lumea prin competiţii, spectacole şi cursuri speciale de street dance.

Street Dance-ul este foarte popular în ziua de azi, atât ca exerciţiu fizic, dar şi ca artă şi o formă de competiţie practicată în studiourile de dans, cât şi în alte spaţii. La noi, în cadrul cursurilor de street dance veţi învaţa mişcările, tehnica acestui stil de dans, veţi depăşi inhibiţia şi vă veţi face noi prieteni.

Cele mai cunoscute din stilurile de dans ce se practică în zilele noastre, precum breakdance, popping sau locking au început să apară în jurul anilor 1970; hip hop new style şi house dance au apărut în jurul anilor 1980 în New York şi Los Angeles. Deşi la început fiecare stil a apărut şi s-a dezvoltat separat unul de celălalt, astăzi, toate sunt asociate mişcării hip hop deoarece au în comun mai multe elemente de street dance.

În cadrul cursurilor veţi avea ocazia de a păşi într-o nouă lume, plină de oportunităţi, evoluţia fiecăruia fiind atent observată şi răsplătită prin avansarea în etapele următoare. Împreună putem reuşi!

De ce să practicăm street dance-ul?

  • este “cool”
  • îţi faci rapid noi prieteni
  • te menţii în formă
  • este un stil nonconformist de dans, ai libertate de mişcare (freestyle)
  • îţi poţi face singur paşii de dans
  • este distractiv
  • elimini stresul


TARIFE!

ALEGE ABONAMENTUL POTRIVIT

Detalii