Arte martiale

Shotokan este un stil de Karate dezvoltat de maestrul Gichin Funakoshi (1868-1957). Foarte răspândit în lume, Shotokan se traduce prin “Şcoală lui Shoto”, după porecla (Shoto) sub care era cunoscut maestrul Funakoshi, dar există şi alte interpretări cum ar fi “Şcoala bradului şi a valului”, aici prin bradul mereu verde simbolizând veşnica tinereţe a concepţiilor şi neîncetata lor înnoire, iar prin val, munca necurmată care trebuie depusă pentru a putea însuşii aceste principii, munca asemenea valurilor care lovesc neîncetat ţărmul.

Acest stil pune accentul pe poziţiile adânci şi lungi, pe tehnicile eficace în lupta de la distanţă şi pe dezvoltarea vitezei. Tehnicile de mâini şi cele de picior apar în proporţii egale.
Antrenamentul cursurilor de Shotokan organizat de Viva Sport Club este împărţit în 3 părţi: kihon (elementele de bază), kata (forme sau modele de mişcări), kumite (antrenament cu un adversar).

Cursurile de arte marţiale vă vor oferi o mai bună condiţie fizică şi vă vor spori încrederea în sine; veţi învăţa tehnici de autoapărare de la instructori de arte marţiale profesionişti precum Gheorghe Ioghen, Sensei cu peste 20 de ani de experiență. Lecţiile de arte marţiale organizate de Viva Sport Club se adresează atât copiilor cât şi adulţilor.