7 motive ca sa te apuci de inot!

7 motive sa te apuci de inot!

De ce este bine sa incepi sa practici inotul chiar de azi?

Inotul este unul din cele mai bune tipuri de exercitii pe care le poti face. In continuare iti aratam de ce este bine sa practici acest tip de sport.

1. Inotul este atat un exercitiu de tip cardio cat si de tonifiere.

Atunci cand esti in apa, ca sa te menti la supafata trebuie sa te misti in continuu, astfel efortul pe care il depui este unul continuu. Apa are o densitate de aproape 800 de ori mai mare ca aerul, astefl orice fel de miscare in apa este mai dificila.

2. Inotul solicta foarte putin articulatiile.
Acest tip de antrenament este folositor atletilor care se recupereaza dupa accidentari cat si prsoanelor care au siferit leziuni la nivelul articulatiilor.

3. Te ajuta sa slabesti si sa scapi de celulita.

Fiind un exercitiu de tip cardio, inotul te ajuta sa slabesti datorita consumului mare de calorii arse in timpul antrenamentului.

4. Imbunatateste capacitatea respiratorie.
Daca iti place sa alergi, atunci inotul poate fi un antrenament eficient pentru a-ti imbunatati capacitatea respiratorie deoarece iti ajuta organismul sa se „descurce” cu mai putin oxigen.

5. Inotul are efect terapeutic.

Practicand acest tip de sport vei observa ca la sfarsitul antrenamentelor te vei simti mai bine. Nivelul de stres va scadea pe masura ce iti vei incepe antrenamentul iar pana la finalul lui vei dobandi o stare de relaxare totala.

6. Se poate practica in orice perioada a anului.

Inotul se poate practica atat in sezonul cald cat si in cel rece. Piscina acoperita si incalzita este locul ideal pentru a practica acest sport pe toata durata anului in aceleasi conditii.

7. Este un sport care necesita o investitie minima.

Pentru a practica acest sport ai nevoie de costum de baie, casca de inot, papuci si prosop.

Descopera si celelalte beneficii pentru care este bine sa te apuci sa inoti chiar de azi!